A csepegtető öntözés kellékei az igényeinkhez igazíthatóak

Csepegtető öntözés kellékei

Az egyenletes és takarékos öntözés csepegtető csövek használatával eredményesen megoldható. Fontos, hogy a csepegtető öntözés kellékei, a kerttel szemben felállított elvárásaink szerint megtervezett rendszerhez igazodjanak. A rendszer kiépítése és megtervezése nem könnyű munka, főleg ha nem értünk az öntözéstechnikához.

Minden esetben érdemes szakértő segítségét kérni és a vásárlást is ez alapján intézni. Így biztosak lehetünk benne, hogy egy hosszútávon is jól működő öntöző rendszer segíti majd a mindennapjainkat. Ez az egyik leginkább víztakarékos módszer, valamint célirányosan a növények gyökérzetét táplálja.

Akár a talaj felszínén, akár a talaj felszíne alatt egyaránt elhelyezhető. A csepegtető öntözés kellékei sokfélék lehetnek, a szaküzletek kínálata igen széles. Találunk többek között akasztóhorgot, öntözésvezérlőt, érzékelőt, mágnes szelepet, szórófejet, fúvókát, csőkötő idomokat, vízkonnektort, csapot, szűrőt, nyomáscsökkentőt, rögzítő tüskét, valamint különböző hosszúságú csöveket.