A gereblye szezonális eszköz is lehet

Egy gereblye többször is nagy segítség lehet
Egy gereblye többször is nagy segítség lehet

Több olyan szerszám is létezik, amelynek a használatát akár szezonálisnak is mondhatnánk. Az egyik ilyen kertészeti eszköz a gereblye, melyet főként ősszel és tavasszal veszünk a kezünkbe. Az ősz a lehulló falevelek időszaka, amikor mindennap kezdhetjük újból a munkát, egészen addig, amíg a fák le nem hullajtják utolsó levelüket is.

Érdemes lehet inkább a bosszankodást elkerülni és türelmesen kivárni azt a pillanatot, amikor már egyszerre tudjuk az egész munkálatot elvégezni. A gereblye aztán másodjára vagy éppen az évben elsőre a tavasz folyamán kerülhet ismét elő. Ilyenkor főként a kerti munkálatok során ragadjuk meg a nyelét.

Gallyakat, fűcsomókat, elszáradt növénymaradványokat kell eltakarítsunk annak érdekében, hogy meg tudjuk munkálni megfelelően a talajt. A föld fellazítása után aztán ismételten szükségünk lehet a gereblye szolgálataira, hiszen szükséges a felület megfelelő elegyengetése a veteményezés vagy éppen ültetés szempontjából. A szezon elmúltával aztán raktárba is kerülhet ez az eszköz, ameddig újból el nem kezdenek lehullani a falevelek.