A haltartó védi a halakat

Haltartó
Haltartó

Egy átlagos horgásztúra általában sokáig tart, ezért a sportolóknak minden felszerelésüket magukkal kell vinniük a vízpartra. Mivel a legtöbben hazaviszik a zsákmányt, ezért a megfogott halak tárolására a haltartó segít.

Ennek az eszköznek többféle formája is lehet, hiszen akadnak, akik egy vízzel teli vödörbe rakják a zsákmányt, míg mások egy hálót raknak a vízbe és ott tárolják a kifogott példányokat. Az utóbbi lehetőségnek az a hátránya, hogy egy nagy ugrással meglóghatnak a már horogra akadt halak.

A haltartó mindenképpen szükséges lesz a sportolók számára, hiszen az etikus horgászathoz hozzátartozik, hogy nem szabad a halakat szenvedni és fulladozni hagyni a levegőn. Persze olyan halfajták is vannak, amelyeket hiába raknak bele a horgászok a haltartóba, mert hamar elpusztulnak a kiemelés után.

A legtöbb pikkelyes azonban képes életen maradni a haltartónak köszönhetően, ezért érdemes egy ilyen eszközt beszerezni. Nyári, meleg időben kifejezetten jó, ha a halak a vízben maradnak, mert így nem kezdenek el már egy pár óra után szagot ereszteni.