A használt gyerekruha remek spórolási lehetőséget rejt

Használt gyerekruha
Használt gyerekruha

Az első néhány hónapban, évben a babák hihetetlen fejlődésen mennek keresztül, aminek következtében gyakran havonta van szükség nagyobb méretű ruhadarabokra. Az előző rend szinte még érintetlen, de máris újakra van szükség, ami időnként elég megterhelő lehet a családi kasszára nézve.

Ezért is érdemes a használt gyerekruha vásárlás mellett dönteni, hiszen az üzleti példányok árának töredékéért szerezhetőek be. Ráadásul, éppen a fent említett okból kifolyólag, valószínűleg az előző tulajdonosa sem viselte sokáig, így a használt gyerekruha sokszor úgy néz ki, mintha most került volna ki valamelyik márkaboltból.

Sokakat elriaszt a tudat, hogy valaki már hordta, de nyugodtan el lehet ettől tekinteni, hiszen szigorú szabályok vonatkoznak a használt gyerekruha tisztítására és fertőtlenítésére, amelyeknek betartása nélkül nem lehet forgalmazni. Ugyanakkor, miután hazavisszük vagy házhoz szállíttatjuk az újonnan beszerzett használt gyerekruha példányokat, úgyis kimossuk mi is, így nincs miért tartani a baktériumoktól és a különféle szennyeződésektől.