A Hitachi sarokcsiszoló üzembe helyezése

A Hitachi sarokcsiszoló használata egyszerű
A Hitachi sarokcsiszoló használata egyszerű

A sarokcsiszolók elsődleges felhasználási területe a fém- és kővágás, amely tevékenység a vágókorong segítségével történnek. Kiegészítő tartozékokkal csiszolásra, tisztításra, polírozásra és rozsdafoltok eltűntetésére is alkalmazhatóak. A Hitachi sarokcsiszoló G12SW típusa acél-, bronz-, alumíniumtárgyak vágására és felületi megmunkálására, hegesztéssel vagy lángvágással előállított profilok köszörülésére, műgyanták, pala, tégla, márvány és egyéb felületek csiszolására használható.

Íme néhány teendő a Hitachi sarokcsiszoló üzembe helyezése előtt! Áram alá helyezés előtt, meg kell bizonyosodni, hogy a készüléknek megfelelő hálózati feszültséget fogjuk használni. Mindig figyelnünk kell arra, hogy mielőtt csatlakoztatnánk az áramot a Hitachi sarokcsiszoló ki legyen kapcsolva, mert ahogy áramhoz jut el fog indulni és súlyos sérülést okozhat, ha erre nem vagyunk felkészülve. A Hitachi sarokcsiszoló minden típusa tárcsavédővel van ellátva, ami egy balesetvédelmi kellék, a tárcsa széttörése okozta sérülések ellen.

Tehát a tárcsavédőt minden esetben fel kell szerelni és ellenőrizni kell, hogy megfelelően van rögzítve. A tárcsák és rögzítő elemek épségét és rögzítésének helyét minden használat előtt ellenőrizni kell, hogy azok ne tehessenek kárt a felhasználóban. Miután megbizonyosodtunk, hogy a Hitachi sarokcsiszoló alkalmazni kívánt tárcsája megfelelően lett felszerelve, a tényleges használat előtt, ajánlott 30 másodpercig önmagában működtetni, annak érdekében, hogy az esetleges rendellenes működést időben észrevegyük, még mielőtt élesben alkalmaznánk.

Bekapcsolás előtt érdemes a nyomógombot többször megnyomni, annak érdekében, hogy lássuk ha bekapcsolás után beragadna. A Hitachi sarokcsiszoló használata előtt, az oldalfogantyú is felszerelésre kell kerüljön, amit a hajtóműház fedelébe kell csavarni. A Hitachi Power Tool Hungary minden termékére a törvényeknek megfelelő garanciát vállal, amennyiben a hiba nem a helytelen vagy a rendeltetésnek nem megfelelő alkalmazásból fakadt.