A jackfruit kreatívan hsználható a konyhában

Ízletes és egészséges jackfruit

A természet kincsei között vannak kiemelkedő gasztronómiai értéket képviselő gyümölcsök, amelyek tápértéke, felhasználhatósága gazdag és izgalmas. A jackfruit olyan gyümölcs, ami nemcsak önállóan fogyasztható, hanem különleges állagának és összetételének köszönhetően, akár a hús helyettesítésére is alkalmas.

Ennél fogva nem véletlen, hogy nagy kedvenc a vegetáriánusok körében. A fűszerezésében talán nincsenek is határok, mivel a húshoz hasonlóan, tetszés szerint fűszerezhetjük és bármilyen körethez társíthatjuk. Érettebb formájában a jackfruit édesség gyanánt is fogyasztható desszertekhez, de a nyersebb, szálkásabb változatának ízét tekintve semleges, ezért szinte bármit varázsolhatunk belőle.

Ami még nagyon lényeges, hogy fogyasztása azért is javasolt, mert nagyon gazdag vitaminokban és más ásványi anyagban, mint például A és C vitaminban, valamint sok magnéziumot, vasat és kalciumot tartalmaz. Ezért mindenképpen próbáljuk ki a jackfruitot és ízesítsük tetszés szerint, akár vegetáriánusok vagyunk, akár nem!