A jó túrabakancs tulajdonságai

Milyen a jó túrabakancs?
Milyen a jó túrabakancs?

A kirándulás, túrázás kiváló időtöltés, hiszen edzi a testet, tisztítja az elmét és a friss levegőn való mozgás jót tesz az egészségnek. Azonban, ha nem megfelelő felszereléssel indulunk útnak, akár sérüléseket is szerezhetünk, főleg egy nehezebb túra során.

A túrabakancs elhagyhatatlan kelléke az ilyen időtöltésnek, főképp abban az esetben, amikor a hegyekbe készülünk. Szükség van rá, hiszen így könnyebben elérhetjük a célunkat, mint egy egyszerű utcai lábbeliben, amelyik nem biztosít megfelelő tapadást a nehéz terepen.

A túrabakancs nemcsak strapabíró, de még kényelmes is kell legyen. Ugyanis elég kellemetlen, ha szorítja a cipő a lábunkat a hosszú, megerőltető út során. Elvárható egy ilyen lábbelitől az is, hogy megfelelő támaszt nyújtson a bokának, hogy elkerüljük a sérüléseket.

Ugyanakkor, vízállónak is kell lennie, mert előfordulhat, hogy kisebb patakon is át kell kelni az út során. Az a jó túrabakancs, amelyikben mindezek mellett, a láb megfelelően szellőzik, hiszen ez is fontos a kényelmes kiránduláshoz.