A jutalomfalat szerepe a tanítás során

Jutalomfalat kutyáknak
Jutalomfalat kutyáknak

A kutyák igen okos állatok és ha jól neveltek, akkor hallgatnak gazdáik parancsaira. A legalapvetőbb parancsokat bárki megtaníthatja nekik, csupán néhány jutalomfalat és rengeteg türelem kell hozzá.

Fontos, hogy érezzék a törődést és a szeretetet, de azt is tudniuk kell, hogy ki a főnök, különben nem fognak hallgatni a parancsszóra. Ha teljesítik azt, amit a gazdi kér tőlük, akkor a jutalomfalat odaadásával pozitív megerősítésben részesíthetjük kedvenceinket.

Így idővel könnyebben teljesítik a kért dolgot, hiszen tudják, hogy finomságot kapnak érte cserében. A kisállat-kereskedésekben könnyen beszerezhető a jutalmazáshoz szükséges rágcsálnivaló, amit a kutyák örömmel fogyasztanak.

Az internetes áruházakban is megvásárolhatjuk ezeket a táplálékokat. Jutalomfalat nélkül igen nehéz dolgunk lesz, ha be akarunk tanítani az ebnek egy-két trükköt. Így is csak az egyszerűbb parancsok megtanítására van lehetőségünk. Ha alaposan ki akarjuk képezni a kutyát, akkor már érdemes profi idomárok segítségét kérni.