A karobpor új ízt ad a édességeknek

Karobpor
Karobpor

Az édességet és az édes süteményeket minden kisgyermek szereti. Azonban a gyermekek számára, a majdnem minden édességben megtalálható kakaó nincs túl jó hatással. Ezért sokan nem is adnak túl gyakran kakaót tartalmazó édességet, süteményt. Kakaó helyett azonban vagy egy remek alternatíva a sütemények készítéséhez, a karobpor. Ez nem más, mint a szentjánoskenyérfa termés magjának a porrá őrölt változata, ami színében, illatában és ízében is nagyon emlékeztet a kakaóra, viszont kisebb a zsírtartalma és nincs izgató hatása a gyermekekre.

Ezért a karobporral készült süteményeket bátran fogyaszthatják ők is. A szentjánoskenyérfa a mediterrán éghajlaton honos nagytermetű fa, aminek hüvelyes termésében találhatóak a magok. A karobpor egyik nagy előnye, hogy nem tartalmaz koleszterint, valamint ezt a terméket a gluténra és laktózra érzékeny emberek is bátran fogyaszthatják. Ezek mellett egészséges is, mivel ásványi anyag és antioxidáns tartalma igen magas. Tegye érdekesebbé süteményét ezzel a nagyszerű készítménnyel!