A legendás és elképesztő Shelby GT500

Az utak királya a Shelby GT500
Az utak királya a Shelby GT500

A Mustang mindig is egy igazán húzó név volt a járművek körében. Amikor meghallottuk, már tudhattuk, hogy nem egy mindennapi autóról van szó. Azonban ha a névben még szerepelt a Shelby GT500 kifejezés, akkor már igazán megtorpanhattunk. Ez egy olyan klasszikus és nagyon híres márka, amit még sokan azok is ismernek, akik nem sokat tudnak a járművekről.

Pár évvel ezelőtt egy híres, szintén amerikai filmben volt egy nagyon jó jelenet, amikor is a Shelby GT500 (Elenor) volánjánál ülő autótolvaj menekült az őt üldöző rendőrök elől, és még a helikoptert is képes volt lehagyni egyenes szakaszon. Sokan vágynak arra, hogy legalább egyszer kipróbálhassák, és még hányan szeretnék, ha az övék is lehetne.

Egy ilyen guruló szépség azonban nem garázsba való, hanem arra, hogy amíg csak tudja, addig falja az aszfaltot és gyűjtse a kilométereket. A Shelby GT500 a régmúlt homályából visszatérve ismételten megújul és megjelenik az utakon, hogy mindenkit emlékeztessen rá, a legenda sosem múlik el, hanem örökké él, és itt van velünk.