A tengerisó jótékony hatásai

tengerisó

A tengerisó az egyik legtermészetesebb és legtisztább sófajta, amit az emberiség évezredek óta használ étkezési célokra, valamint szépségápolási kezelésekre. A tengervíz párologtatásával nyerik ki és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például magnéziumot, káliumot, kalciumot, illetve cinket, amik számos jótékony hatással bírnak a szervezetre. A tengerisó óriási pozitívuma a sokoldalúság. Segíti a szervezet elektrolit egyensúlyának a fenntartását, ami elengedhetetlen a megfelelő hidratációhoz és az idegrendszer működéséhez. Ezen kívül, javítja a vérkeringést és csökkenti az izomgörcsök kialakulásának az esélyét.

A bőr tekintetében is rendkívül hasznos, hiszen antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, tehát eredményesen lép fel a pattanások ellen. A tengerisó fürdővízbe keverve ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt és támogatja a méregtelenítési folyamatokat. Természetes bőrradírként is alkalmazható, mivel hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, ezáltal simává és ragyogóvá teszi az epidermiszt.

A 3 napos léböjt diéta tisztítja a beleket

Egy intenzív méregtelenítő programról van szó, aminek célja a szervezet megtisztítása a felhalmozódott toxikus anyagoktól és salakanyagoktól. A 3 napos léböjt diéta kedvez a májnak és a vesének, ami annak köszönhető, hogy azok, akik belevágnak, 72 órán keresztül kizárólag folyékony táplálékokat fogyasztanak, tehát a szervek jobban képesek végezni a dolgukat. Leggyakrabban friss zöldségleveket, gyógynövényes teákat és gyümölcsleveket visznek be a szervezetbe, amik táplálóak, mégis könnyen emészthetőek.

Ez az időtartam elég ahhoz, hogy a test és az emésztőrendszer pihenjen, miközben a belek elkezdhetik a felhalmozódott salakanyagok eltávolítását. A léböjt diéta alkalmával fogyasztott zöldséglevek segítenek a vitaminok, az ásványi anyagok és az antioxidánsok biztosításában, amik támogatják a testet a méregtelenítő folyamatok során. Az előnyei közé tartozik a bélflóra regenerálása, az anyagcsere javítása, a bőr állapotának optimalizálása és a fáradtság minimalizálása. A 3 napos léböjt diéta után fokozatosan kell visszatérni a normál étkezési szokásokhoz.

A mediterrán diéta mintaétrend igazán különleges

Mindenekelőtt azt kell tudni, hogy a Földközi-tenger partvidékének hagyományos étkezési szokásait követi és világszerte híres az egészségre bíró hatásairól. A mediterrán diéta mintaétrend bővelkedik finom fogásokban, amiket teljesértékű gabonafélékből, halakból, friss zöldségekből és gyümölcsökből állítanak össze. Nem csupán tápanyagokban gazdag ételekre épít, hanem az étkezések közbeni élvezetre és a közösségi élményekre is. A reggelivel kezdődik, ami friss gyümölcsöt, teljes kiőrlésű kenyeret, joghurtot és olívaolajat tartalmazhat.

A mediterrán diéta mintaétrend az ebéddel folytatódik, ami lehet saláta, amihez citromlé, feta sajt és olívabogyó is társulhat, esetleg egy adag grillezett hal vagy csirke. A lazac, a tonhal és a szardínia különösen fontos szerepet kap az étrendben, mivel gazdag Omega-3 zsírsavakban, amik jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. A mediterrán diéta mintaétrend a vacsorával végződik, ami általában párolt spárga, padlizsán vagy paradicsomos pörkölt.

Az egyszerű vegán receptek kifejezetten egészségesek

Egyre népszerűbbek, mivel nemcsak a vegetáriánus életmódot követőknek kínál ínycsiklandó alternatívákat, hanem azoknak is, akik szeretnének egészségsebben étkezni, miközben változatos ételeket fogyasztanak. Az egyszerű vegán receptek hamar elkészíthetőek, ami szintén hatalmas előny a rohanó mindennapokban. Rendkívül közkedvelt a zöldségpörkölt, ami különféle szezonális zöldségekkel, például padlizsánnal, cukkínivel, paprikával és paradicsommal valósítható meg.

Ezt az ételt a különleges fűszerek, mint a kömény, a paprika és a bazsalikom teszik egyedülállóvá. Kiválóan passzol rizshez és bulgurhoz, ezen kívül kifejezetten tápláló. Az egyszerű vegán receptek diétás tésztákból is kivitelezhetőek. A tésztára általában paradicsomos szószt készítenek friss fűszerekkel és fokhagymával. A házilag előállított avokádókrém vagy csípős mártás nagyszerű kiegészítője lehet a zöldségeknek, a salátáknak, sőt, a sült ételeknek is. Az egyszerű vegán receptek sokszínűsége végtelen lehetőséget kínál arra, hogy kreatívan kombinálja az ízeket és az ízletes alapanyagokat.