Alap beállítottság a stratégiai társas folyamán

Stratégiai társas
Stratégiai társas

A stratégiai gondolkodás a logikai gondolkodás egy bizonyos fajtája. A logikai gondolkodás fogalma nem fedi a stratégiai gondolkodás fogalmát. A stratégiai gondolkodás szépen nyomon követhetővé válik egy-egy stratégiai társas alkalmazása közben.

Attól függően, hogy milyen játékról van szó, a szabályok általában egyszerűek és nyomon követhetőek, viszont olyan mértékig variálhatóak, hogy az egyes játékok közel sem szoktak egymásra hasonlítani, mivel egyedi helyzeteket adnak meg. Ezekre az egyedi felállásokra adott logikai következtetésekből kiinduló döntések azok, amelyek megkülönböztetik a stratégiai társas játékosait.

Mindenkinek van egyfajta beállítottsága a játékkal szemben, van, aki a támadásra koncentrál, van, aki a védekezésre, van, aki olyan hatalmas terveket sző, amibe maga is belebonyolódik. Ezek mind megmutatkoznak a játék során. Akkor válik egy kicsit egyoldalúvá vagy túl gyors lefolyásúvá a stratégiai társas kimenetele, hogyha két hasonló beállítottsággal rendelkező játékos kerül egy asztal mellé.