Az utángyártott tintapatron nem alkalmazható minden nyomtatóba

Utángyártott tintapatron mikrochip-el ?
Utángyártott tintapatron mikrochip-el ?

A nyomtatókat 3 fő csoportra lehet osztályozni, a működési elvük függvényébe, lézer, tintasugaras és mátrix. A tintasugaras a nyomtatott felület létrehozására speciális tintát fecskendez a lapra, ami hirtelen a lapra szárad. Az utángyártott tintapatron nem minden esetben ideális megoldás, mivel vannak olyan készülékek, amelyek igényesek a belekerülő fogyóanyagra.

Az ilyen nyomtatók esetében mikrochip kerül a patronba, amelyek a meghatározott lapszám nyomtatása után megsemmisítik önmagukat. Az olyan tintapatronokat, amelyek nem tartalmazzák a mikrochip-et, a készülék nem ismeri fel, tehát visszautasítja a nyomtatást, még akkor is, ha a patron tele van tintával.

Ez természetesen csak a drága, nagyobb kapacitású tintasugaras nyomtatókra érvényes. A közhasználatban levő típusokban, az utángyártott tintapatron is megfelel, aminek az eredetivel szemben az előnye, hogy jóval olcsóbb. Azonban figyelembe kell venni, hogy a tintasugaras nyomtató, nem alkalmas a nagymennyiségű nyomtatásra, inkább otthoni használatra érdemes választani.