Backscan, a jövő megoldása

Új technológia a Backscan
Új technológia a Backscan

Szerencsére hazánkban is elterjedtté válik az a gerincoszlop-kivizsgálás, amelyik az egyik legkorszerűbb megoldásnak bizonyul ezen testrész feltérképezését tekintve. Természetesen, ez a módszer a minőségi Backscan, amely rengeteg rendelőben elérhető. Hogy az ember megértse, miért is bizonyul ez annyira modernnek és pontosnak, mindenképp tudni kell, hogy az adott készülék miként működik.

A berendezés egyik legfontosabb része a kisméretű, kézben tartható szkenner, amelyik teljes mértékben alkalmas a gerinc alapállásban, előrehajlásban, illetve a terhelt állapotban történő egy fok precizitású mérésére. Ezáltal egyből kiszűrhető, észrevehető a lordózis, kifózis, gerincferdülés és még a sokszor nehezen megtalálható hipermobilis ízületek is.

A pontosságot mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a régebbi, elavult rendszerek körülbelül csak 4 fok pontossággal mérnek. Komolyabb betegségek esetén a Backscan kínálta pár fokos pontosság rengeteget számít, hiszen ennek köszönhetően lehet megtalálni igazán egyszerűen a gond forrását.