Beteggondozás akár otthon is

Az otthoni beteggondozás elhivatottságot igényel
Az otthoni beteggondozás elhivatottságot igényel

A kórházak fejlődésének köszönhetően, minden beteget szakszerűen képesek kezelni, legyen az súlyos vagy enyhébb betegség. Amennyiben enyhe betegségről van szó vagy lábadozásról, akkor otthoni beteggondozás igényelhető, amennyiben a család ezt nem tudja vagy nem szeretné vállalni.

A beteggondozás házilag hasonló a kórházi ápoláshoz, azzal a kivétellel, hogy így az otthon kényelmében lehet lábadozni. Ez azonban csak akkor kivitelezhető, ha enyhe betegségről van szó.

Ha már súlyosabb a dolog akkor inkább válasszuk a kórházat, hiszen itt szakképzet orvosok kezelnek. Otthoni beteggondozást végezhet szakorvos, de akár tanuló, vagy magánszemély is, attól függően, hogy milyen problémáról van szó.

Ezekben az esetekben, ha szükséges, lehet bérelni orvosi eszközöket, amelyekkel segítenek abban, hogy minél gyorsabb legyen a felépülés. Sokan döntenek a beteggondozás mellett, mint mellékállás, napi, vagy akár heti szinten pár órára. Azonban ez csak akkor kivitelezhető, ha a beteg részben el tudja látni magát és csak nagyon kevés odafigyelést igényel.