Egészséges környezet légtisztító használatával

légtisztító

Az egészség megőrzése minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap napjainkban. Nem csak a munkahelyen vagy a közösségi terekben érdemes azonban erre figyelni, hanem az otthoni helyiségekben is. Ebben lehet nagy segítségünkre a légtisztító készülék, amely rendkívül széles választékban elérhető.

Nem csak a nagyvárosi környezetben számolhatunk a kintről beérkező szennyeződésekkel. Ugyan a közlekedésből adódó légszennyezés kétségkívül nagyobb ezeken a helyszíneken, de a kisvárosokban is figyelmet érdemel e terület. A légtisztító nem csak a kintről beérkező szennyeződéseket szűri ki a levegőből, hanem gondoskodik arról is, hogy a terekben egyébként is jelen levőket szintén eltávolítsa.

HEPA filterek és aktív szén szűrős légtisztítóklégtisztító

A két szűrőrendszer ma már aligha képzelhető el egymás nélkül. Az aktív szén a szerves anyagok, szagok, gázok és füst megkötésében tölt be kiemelt szerepet. A HEPA filter a portól és az olyan allergénektől szabadítja meg a levegőt, mint a pollen és a macskaszőr. A sokak otthonában megtalálható penész spórái is kiszűrhetőek a levegőből ezzel a módszerrel.

Alapvetően elmondható tehát, hogy a légtisztító készülékek nem csak a jobb levegőminőség megteremtését szolgálják, hanem ezzel együtt a lakásban tartózkodók egészségmegőrzését is.

Korszerű légtisztító berendezések a higiéniáértlégtisztító

Ma már olyan korszerű eszközök is rendelkezésre állnak, amelyek UV-C fénnyel, vagy speciális légsterilizáló módszerrel tesznek a higiénikusabb otthon érdekében. Ez utóbbiak például a beszívott levegőt kétszáz fokra melegítik fel, s ennek hatására pusztulnak el az allergének, baktériumok, vírusok, spórák.

Fontos a karbantartás

Fontos tudni, hogy a légtisztító készülékek rendszeres karbantartást, tisztítást igényelnek. Egyes típusok házilag mosható szűrőkkel állnak rendelkezésre, másokat szakemberre kell bízni legalább évente egyszer. Cserébe viszont azt a biztonságérzetet kaphatod, amit a tiszta belső mikroklíma jelent, s napjainkban korántsem elhanyagolható szempontnak számít. „