Ekkor kötelezőek a gurulós állványok

Gurulós állványok

Amikor egy szakemberekből álló csapat, nagyobb épület magasabb részein kell dolgozzon, elengedhetetlen a biztonság, a komfortos munkavégzés és persze az elegendő hely megléte. Mindezt garantálják a gurulós állványok. Természetesen, mielőtt bárki is ezeket alkalmazza, fontos tudni, hogy mikor lehet a tartozékokat teljes biztonságban használni. A gurulós állványok akkor biztosítják a teljes védelmet, amikor a helyszín terepviszonyai ideálisak, ami azt jelenti, hogy a terep síkjának vízszintesnek és egyenletesnek kell lennie.

Idetartozik még az is, amikor az építési vagy felújítási munkálatok szakaszosan is végezhetőek. Gyakran előfordul, hogy a gurulós állványok kiépítésekor fali rögzítéseket vagy ellensúlyokat kell használni, esetleg szükségesek a kitámasztások. Mivel a gurulós állványok közül temérdek fajta van, ezért egy hozzá nem értő nem igazán tudja megtalálni az ideális modellt. Ebben tudnak segíteni a szakemberek. Először is tudni kell, hogy a szerkezetek beltéren és kültéren is alkalmazhatóak, de az ideális változat kiválasztásánál kötelezően figyelembe kell venni, hogy a munkaterület ki van-e téve a környezeti hatásoknak.

A legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni, az mindenképp a kerék. Ennek a típusát a terhelhetőség, a burkolat anyaga és a környezet megóvásának szükségessége határozza meg. A gurulós állványok összeszerelésénél mindig az adott munkálatnak és helyszínnek leginkább megfelelő megoldást kell kiválasztani. Gyakran a menetes állítási lehetőséget biztosító, fékezhető kerekek fognak beválni, amelyek lépcsőzetes terepen is garantálják a biztonságos munkavégzést.

Természetesen nagyon lényeges, hogy a gurulós állványok kiválasztása, kibérlése előtt az ember felmérje a munkaterep minőségét, kiszámítsa a munkafelület szükséges méretét és terhelhetőségét. Fontos szerep jut a gurulós állványok összeszerelésének is. Sok cég a mai napig a Layher megoldást alkalmazza. Ez már több évtizede gondoskodik a különféle építkezési és felújítási munkálatok gördülékenységéről és biztonságáról. Ezért az ilyen módon összeállított gurulós állványok biztosan nem okoznak majd csalódást.