Figyelni kell a mozgáskorlátozott WC kiépítésére

Mozgáskorlátozott WC
Mozgáskorlátozott WC

Akik soha nem foglalkoztak mozgássérültekkel, nehezen értik meg, hogy számukra miért kell különleges kialakítású bútor, feljáró és ehhez hasonló kiegészítők. A mozgáskorlátozottak többnyire valamilyen mozgásszervi elváltozás miatt nem képesek önállóan ellátni magukat, ha általános bútorok veszik körül őket.

Számukra a speciális kialakítású mozgáskorlátozott WC megváltás, mert egyedül kimehetnek a mosdóba ellátni biológiai szükségleteiket, nincs szükségük segítségre, ezzel tiszteletbe tartható az intimitásuk. A mozgáskorlátozottak számára kialakított bútorok és mosdóberendezések egyre jobban elterjednek a nyilvános mosdókban.

Ez egy boldogító dolog, mert azt jelenti, hogy a társadalom megérett arra, hogy felkarolja a rosszabb sorsa ítélteket, segítő kezet nyújtanak nekik a bajban. Számukra hatalmas segítség, ha felismerjük a szükségleteiket és úgy alakítjuk ki a környezetünket. Ha a színházban, moziban, éttermekben létezik mozgáskorlátozott WC és berendezés, akkor ők is ellátogathatnak oda bátran.