Friss halat fogyasztani minden héten kell
A halat az emberiség már ősidők óta előszeretettel fogyasztja. A kedvező tápanyag-összetétel mellett, sok fehérjét tartalmaz és könnyen emészthető is. Olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek az agyvérzést, az infarktust és a daganatos betegségeket is képesek megelőzni. Friss halat fogyasztani elég sűrűn kell, mivel csakis ezzel kerülhetők el a már felsorolt betegségek. A halhús a fentiekben említettek mellett, az érelmeszesedést is megakadályozzák. Az első halak 500 millió éve jelentek meg. Napjainkban megközelítőleg 20 000 halfaj ismert. Ezek között vannak édesvízi és tengeri halak is. Friss halat fogyasztani fontos, hiszen sokféle betegséget megelőzhetünk általa. A friss halhús sok fehérjét tartalmaz, ami létfontosságú a szervezet számára. A hal húsának zsírtartalma nem olyan magas, csupán 1-7 százalék között mozog. Így, aki fogyókúrázik vagy csak diétázik, tökéletes választás számára valamilyen száraz húsú hal, mint a keszeg, a tőkehal, a heck, a harcsa, vagy akár a lepényhal.