Gellac, napjaink körömdivatja

Gellac

A körömápolás korszaka már réges-régen elkezdődött. Az ókorban is azon gondolkodtak az emberek, hogy miként is lehetne pótolni a sérült, töredezett körmöket. Próbálkoztak csontból készült eszközökkel, majd az évszázadok során rengeteg módszert kitaláltak. Napjainkban a gellac divatja hódít, ami mind a műköröm építéshez, mind az otthoni körömfestéshez alkalmas.

A klasszikus lakkok megjelenésével aligha hittük, hogy ezt még lehet fejleszteni, ám az utóbbi tíz évben szinte robbanásszerűen jelentek meg a modern zselés lakkok. A mai ember már jobban ismeri a porcelán anyag feldolgozását, mint a csontból készült műkörmöket, de sokan előnyben részesítik a gellac adta lehetőségeket is, mivel nagyon tartósak, mégis gyorsabb velük dolgozni.

A manikűrös szakemberek körében is egyre népszerűbb ez az anyag, mivel a különféle mintázatokat könnyű vele elkészíteni. Az ókorban még viszonylag kevés anyagból tudtak színt előállítani, viszont gellac termékei oly gazdag színpalettával rendelkeznek, amely által minden elképzelést meg lehet valósítani.