A gépkezelő jogosítvány alkalmassági igazolása

Gépkezelő jogosítvány

Az OKJ tanfolyamokkal egyszerűen és gyorsan megszerezheti ezt a képesítést. A gépkezelő jogosítvány egy hónapon belül már az Ön kezében lehet, a Nemzeti Közlekedési Hatóság autóiskolájának köszönhetően. A tanfolyam gyakorlati része az OKJ képzéssel egy időben elkezdődik, így rövidebb idő alatt, gyorsabban szerezheti meg.

Hivatalos tananyagok, kidolgozott vizsgatételek állnak rendelkezésére, amelyeket az interneten keresztül is letölthet. A hatósági vizsga akár hétvégén is megtartható, mivel ez csupán gyakorlatból áll. Ilyenkor a vizsgázó a gép megfelelő és biztonságos kezelését mutatja be az oktatónak.

A gépkezelő jogosítvány megszerzése során orvosi alkalmassági igazolást is kap, amely három évig érvényes. Ez után háromévente kell orvosi vizsgálaton átmennie, hogy újítsák meg azt. A gépkezelő jogosítvány birtokában beadhatja önéletrajzát több vállalathoz vagy céghez, így csupán csak válogatnia kellesz majd a sok állásajánlat közül.

A fizikailag és szellemileg erős embereknek ezt a szakmát fontos lehet kitanulniuk, mivel még másodállásban is dolgozhatnak ebben.