Gluténmentes kenyér lisztérzékenyeknek és allergiásoknak
Azok, akik lisztérzékenységben szenvednek, inkább búzamentes ételeket fogyasztanak. A búzában lévő glutén ugyanis allergiás reakciót válthat ki. A mai világban már olyan termékeket is gyártanak, amelyek nem okoznak sem betegséget, sem allergiát. A liszt érzékenyeknek sem kell hanyagolniuk a kenyér fogyasztását. A gluténmentes kenyér bátran fogyasztható mindenki által. Az előbb említett termék nemcsak a lisztre érzékenyeknek válhat egészségükre, de azok számára is kiváló választás lehet, akik valamilyen más összetevőre allergiásak. A gluténmentes termékek nemcsak a glutén kihagyásával vásárolhatók meg, hanem a tejre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Ugyanis, a kenyér hagyományos, népszerű változata vízzel, élesztővel és búzaliszttel készül, csipetnyi sóval keverve. Manapság ezek az összetevők egyre több embernél váltanak ki allergiás reakciókat. Ezt elkerülve kell a gluténmentes kenyér valamelyik változata mellett letennünk voksunkat. Az egészség nem játék. Az allergia pedig a megfelelő táplálkozás betartása nélkül súlyossá is válhat. Akár komolyabb betegségeket is kreálhatunk magunknak.