Gluténmentes termékek Budapesten: nagyobb a választék, mint gondolná!

Gluténmentes termékek a Schär oldalán

Társadalmunk fokozott figyelmet fordít az allergiában szenvedőkre, valamint azokra, akik valamilyen speciális diétán vannak. Az ünnepek előtt az élelmiszergyártók fokozottan figyelmeztetnek a glutén tartalmára, különösen a gyermekeknek készült termékeknél. Ezeknek a felsorolását a schaer.com oldalon is megvizsgálhatja.

A glutén egy fehérje, amit megtalálhatunk az olyan gabonafélékben, mint például a búza, a zab és rozs. Amennyiben olyan budapesti áruházat keres, amelyik a legjobb gluténtartalmú termékek helyettesítőit gyűjti össze, akkor az internet a segítségére siet. A Schär oldalán megnézheti, hogy milyen gluténmentes termékeket találhat a fővárosban.

A glutén túlérzékenységben szenvedő betegek tünetei eltérőek lehetnek, hiszen jelentkezhet krónikus hasmenés, cukorbetegség, vérszegénység és depresszió. Ennek megfelelően, minden terméken fel van tüntetve a búzának a jele áthúzva vagy a GlutenFree felirat.

Az ilyen típusú élelmiszerek vásárlásánál mindig figyelni kell arra, hogy még ha a termék nem is tartalmaz glutént, de nem szerepel rajta ilyen címke, akkor is kerülhettek mikrorészecskék a dobozba a csomagoláskor. Az említett weboldalon bővebb információt is talál ezekről. Jó példák erre az olyan cégek, amelyek a termékeik összetételében quinoa, amarant és rizs származékokat is felhasználnak.

Viszont a gluténre érzékeny személyek esetében ezek allergiás reakcióhoz vezethetnek. A honlapra kattintva megtalálhatja a legjobb és legegyszerűbben elkészíthető recepteket is. Nálunk lehetőség van megrendelni a kiváló minőségű termékeket alacsony áron. Számunkra fontosak azok a gyermekek, aki soha nem ehetnek csokoládétortát a születésnapi zsúrokon.

A diétákra specializálódunk, így a világhálón olyan hasznos tippeket és recepteket talál a gluténmentes étkezés és annak élettani előnyeivel kapcsolatban, amit könnyedén beiktathat a mindennapokba. Ne feledje, hogy még a bébiételek, az étrend-kiegészítő és a vitaminok is tartalmazhatnak glutént, ezért fokozottan figyeljen oda ezek vásárlásánál is!