Hogyan segíthet egy hőkamera vészhelyzetben?

Segít a hőkamera
Segít a hőkamera

Vészhelyzetben, otthonunkban egy esetleges tűz esetén, első gondolatunk mindig szeretteink testi épségének megőrzése. Azonban a folyamatosan terjedő füst miatt, csökken a lakáson belül lévő láthatósági viszony és a menekülésen kívül sokszor nincs más választásunk. Azonban egy hőkamera „átlát” a füstön, segítségével pedig gyorsabban beazonosítható a tűz helyének kiütése.

Ha ez az izgalom, veszély, idő vagy szeretteink kimenekítése következtében valamilyen okból kifolyólag nem sikerül, biztonsági okokból még mindig ajánlott egy, a testek infravörös sugárzását érzékelni képes kamera tulajdonosának megtenni.

A tűzoltóknak óriási segítséget nyújthatunk azzal, ha nem kényszerülnek a számukra ismeretlen lakás, munkahely, vagy bármilyen tér mindenegyes szegletét átkutatni, a tűz keletkezési helyét nem ismerve, hanem gyorsan és hatékonyan hatástalanítani tudják a tüzet, megakadályozva további terjedését és nem kell tétlenül nézni, ahogy minden a lángok martalékává válik. Tegyünk magunknak egy szívességet a hőkamera beszerzésével!