Horváth Nikoletta küzdelme az Erdheim-Chester kórral

Horváth nikoletta

Az Erdheim-Chester szindróma egy igen ritka, nehezen diagnosztizálható és gyógyíthatatlan betegség, aminek lényege a hisztiocitáknak, egyfajta speciális fehérvérsejtnek a test ellen fordulása. Az idén 30 évessé váló Horváth Nikoletta 11 évet várt, mire felállították ezt a diagnózist.

Addigra már nemcsak a csontjai egészségét és az érrendszere ruganyosságát veszítette el, hanem a látásra való képességét is. Évek óta vakvezető kutyája, Lili segíti a mindennapi életben. Niki 2012-ben majdnem belehalt, amikor a kór miatt mind a két veséje leállt.

Azonban a kórházból való kikerülést követően nem adta fel, hanem elhatározta, hogy a halálos kór ellenére is lesz élete, sőt, internetes naplójával másokét is fogja segíteni. A VakVagány pozitív gondolatok, a napi motivációk csodálatos és hasznos tárháza.

A fő filozófiája pedig az, hogy a mosoly-küzdés mindenen átsegít. Bár Horváth Nikoletta élete nem könnyű, elmondása szerint a betegsége értelmet nyert azzal, hogy a tapasztalatait meg tudja osztani és erőt tud adni másoknak.