Időtálló a gravírozás az élelmiszeriparban

A gravírozás gyorsan működik
A gravírozás gyorsan működik

Manapság gyakran előfordul, hogy megbotránkoztató hamisításokkal találkozunk. Az élelmiszer jelölése kulcsfontosságú, legyen szó az eredetiségéről, lejárati dátumról vagy az összetevőkről. Emiatt a lézeres gravírozás az élelmiszeriparban is hatalmas segítség lehet.

A tintás jelölés hamar lekopik és összemosódik, ami igen nagy veszélyeknek teszi ki a gyártót vagy kereskedőt, mivel egy ellenőrzés során, a kontroláló felek azt hihetik, hogy egyáltalán nem is volt megjelölve a termék. Ez rendkívüli nagy büntetéseket vonhat maga után. A másik indok, hogy miért előnyösebb a lézeres gravírozás, mint a tintás jelölés, az egészségügyi szempontok.

Értelemszerűen a tintás jelölés során tintát és oldószereket használnak, ami ha véletlenül átjut a csomagoláson, máris kedvenc süteményünkkel vagy szendvicsünkkel együtt fogyasztjuk. Ellenben a lézeres gravírozás által nem kell ilyen kellemetlenségekkel számolni, mégis jól olvasható, tartós jelölést biztosít. A gravírozás az élelmiszeriparban azonban nemcsak jelölésre szolgál, hanem a termékek csomagolásában is segíthet.