Igen fontos a baba naptej

Baba naptej

A kicsik bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, ráadásul önfeledten képesek órákon keresztül eljátszadozni a napsütésben, ezért hamar leéghetnek. Az UV-sugárzás elleni védelemre a gyerekeknél fokozott hangsúlyt kell fektetni, amit a leghatékonyabban a baba naptej alkalmazásával lehet elérni.

Ilyen módon meg lehet előzni a napallergia kialakulását a gyermekeknél. Ugyanakkor az egészséges barnulás elősegíti a csontjaik optimális fejlődését, tehát nagy szükségük van a napsugár nyújtotta D-vitaminra. Ezért nem szabad elkerülni a napsugárzást, csak nagyon kell vigyázni az érzékeny bőrükre.

Néhány anyuka tévhitben él, mert azt hiszi, hogy a felnőtteknek előállított naptejek megfelelnek a kicsiknek is. De ez nem így van! A felnőtteknek szánt változatok némelyike nem biztosít teljes körű védelmet a csemetének. Ezért szükséges megvásárolni a baba naptej lehető legjobb változatát, viszont ennek kiválasztása különösen körültekintő döntést igényel. Nagyon fontos, hogy 1 évesnél fiatalabb csecsemő számára csak fizikai fényvédőket tartalmazó baba naptej használata ajánlott.

Természetesen nemcsak a kicsiknek szükséges a naptej, hanem a felnőtteknek is. Hogy vajon melyek a legjobb naptejek, az nagyon sok mindentől függ. Kiválasztásának két alapvető szempontja van, az első a bőrtípus, a második pedig a bőrt érő napsugárzás erőssége, valamint annak időtartama. A különböző bőrtípusokra különféle naptejek ajánlottak. A nagyon fehér bőrűeknek, akik soha nem barnulnak, hanem mindig leégnek, a 40, de inkább az 50 faktoros a legjobb naptej.

A világos bőrűek a 20-30, a kreol bőrűek a 6-10 faktoros változatot válasszák. Az egeszsegszakerto.hu weboldalon további hasznos információkat is megtudhat a legjobb naptej kapcsán, tehát érdemes ide ellátogatnia, ugyanis jó tudni mindent, amivel megvédhetjük bőrünk egészségét, illetve a sorozatos leégések következményeit is ki lehet védeni, egész pontosan a bőrrák kialakulásának lehetőségét kiiktatni. A legjobb naptejek pedig segíteni fognak ebben Önnek.