Így véd meg minket a légkondicionáló!

A légkondicionáló funkciói
A légkondicionáló funkciói

Tíz-húsz évvel ezelőtt még a magánházakban nem voltak jellemzőek a klímarendszerek. Ilyen eszközökkel csak szállodákban, állami intézményekben és az irodákban találkozhattunk. Ma már azonban szinte minden újépítésű ház rendelkezik légkondicionáló berendezéssel. Ez már alapfelszerelés, éppúgy, mint a mosógép vagy a hűtőszekrény. Szükség van rá, hiszen az egyre forróbb nyarak elviselhetetlenek, ha nem védekezünk valamilyen módon ellene.

A légkondicionáló kiváló védelmet nyújt azáltal, hogy otthonunk helyiségeinek hőmérsékletét megfelelő szinten tartja egész nap, így van hova elbújni a forróság elől. Ez sokaknak csak kényelmi szempont, egyeseknek azonban életmentő megoldás. Az elviselhetetlen forróság ugyanis nem tesz jót az egészségünknek.

Főleg akkor, ha szív és érrendszeri panaszokkal küszködünk, a hűvös lakás nagy jelentőséggel bír a számukra. A légkondicionáló ugyanakkor az allergiások számára is védelmet biztosít, hiszen a modern szűrőrendszereivel megtisztítja otthonainkat a pollentől és a szállóportól. De elpusztítja azokat a baktériumokat és vírusokat is, amelyek különböző betegségek kialakulását okozhatják.