Jól járt, aki magánnyugdíjpénztárban maradt, a legjobb pénztárak szépen teljesítettek!

Legjobb pénztárak

Az ember egész élete során azért dolgozik és gürcöl, hogy a családjának és magának is megalapozza a jövőjét. Sokan arra is gondolnak, hogy magánnyugdíj számlát nyitnak a legjobb pénztárak egyikében, ahol úgy érzik, hogy biztonságban lesz a nehezen megkeresett pénzük. A magánnyugdíj pénztárak esetében hasonlóképpen kell figyelni, mint a munkalehetőségeknél.

Vannak köztük olyanok, amelyek csak éppen elérik azt a minimum szintet, amit egy tag elvárhat. Mások szárnyalnak, azonban előre látható, hogy ez nem lesz hosszú távú. A legjobb pénztárak listáit már sokan összeállították, de az igazság az, hogy a listákon szereplők pozíciói, akár évente változhatnak. A gazdasági helyzet, a pénztárakba befektetett összeg, a tagok életkora, a pénz kezelésének területei mind befolyásolják, hogy egy-egy pénzintézet mekkora presztízzsel bír, illetve milyenek a jövőt illető előrejelzések. Megfigyelhető, hogy a legjobb pénztárak listáján egyes intézetek mindig az elsők között szerepelnek.

Ez a tagok bizalmát, a hosszú távú, megtérülő befektetések sikerességét mutatja. Az emberek ezért hajlamosabbak inkább bennük bízni, mint a legjobb pénztárak listáján feltörekvő többiben. Csak néhány vállalkozó szellemű személy van, aki bízik bennük és ha valóban sikeres a feltörekvő magánnyugdíjpénztár, akkor a hozama nagyobb lehet személyenként leosztva, mint a nagyobbaké.

A tapasztalat viszont az, hogy nem akarja kockára tenni senki azt a havonta befizetett tagdíjat, amivel a saját jövőjét alapozza majd meg. A tudatosabbak pedig még a szakértők véleményét is kikérik, mielőtt bármilyen szinten elköteleződnének. Ez nagyon okos döntés, hiszen csak az láthat bele valamennyire az önreklámozás és a színfalak mögé, aki ért mindehhez. Egy laikusnak ugyanis nehéz meglátni a hosszú távú előrejelzéseket és a belső működést, ha mindegyik a legjobb pénztárak között emlegeti magát. Maradjon a logikánál és kérjen segítséget! Ne hagyja magát meggyőzni az üres jelmondatokkal és ígéretekkel, amelyek nincsenek fehéren-feketén papírra vetve!