Kissé pikáns fahéjas tejcsokoládé

Tejcsokoládé
Tejcsokoládé

A fűszerek felhasználása igen sokrétű, mivel nemcsak az ételekbe tesznek koriandert vagy curryt, esetleg chilit, hanem a csokoládék íz-világát is szívesen gazdagítják az aromás őrleményekkel. A fahéj is kiváló választás, ha szeretne egy vágykeltő édességet készíteni. A fahéjjal ízesített tejcsokoládé felébreszti a szunnyadó testet és fokozza a vágyat. Indiában és az ázsiai országokban is igen közkedvelt fűszernek számít. A fahéjat a poharas desszertek és az italok készítése során is alkalmazzák. Sokan nem is gondolják, hogy honnan ered a speciális fűszer elnevezése.

A fahéj valójában a „fa héja”, mivel trópusi fák ágainak a lehántolt, sötétbarna színű kérgéből készül. Gyakran nem is tudják a vásárlók, hogy kétféle fahéj létezik. Hazánkban inkább a cyloni fának a kérgét értékesítik, míg Amerikában inkább a kissé csípősebb ízű, kínai kasszia fahéj a népszerűbb. Azt is mondhatnánk, hogy a cyloni megfizethetőbb, mint az aromásabb változat. A tejcsokoládé ízét jól kiegészíti a pikáns fűszer, ami tökéletes párosítás az isteni öröm érdekében.