Koktéloknál elengedhetetlen a grenadine szirup

Grenadine szirup
Grenadine szirup

A gránátalma ízű szirup roppant egyszerűen előállítható készítményt jelent, amit, természetesen, otthon is el lehet készíteni, bármilyen nehézség nélkül. A grenadine szirup egy savanykás sűrítmény, ami nem csak Magyarországon, de számos más államban is igazán közkedvelt alapanyagnak számít a koktélok elkészítését illetően.

Sok népszerű italspecialitás erre alapszik, ezért azok a bárok, amelyek ezzel nem rendelkeznek, a pontos ízt és külsőt nem érik el a koktélt tekintve. Aki nem akarja ezt megvenni boltban, otthon is készítheti. Ez azért van, mert sajnos, sok esetben a kereskedelmi forgalomban kapható grenadine szirup nem is tartalmaz gránátalmát, hanem olyan ízfokozókat, porokat és egyéb tartozékokat, amelyekkel elérhető az azonos íz.

A tapasztaltabb baristák tisztában vannak vele, hogy a grenadine szirup egy nélkülözhetetlen alapkelléket jelent minden jól felszerelt pubban, hiszen sokszor van erre szükség a felkapott italok és koktélok elkészítéséhez. Ilyen például a Shirley Temple vagy az igazán finom Tequila Sunrise.