Korszerű megoldás: a digitális nyomda

Nyomda munka közben
Nyomda munka közben

A kor előrehaladtával egyre inkább megjelennek a piacon a digitális nyomdagépek, melyeknek köszönhetően egyre inkább nő a digitális nyomdák száma a fővárosban. Először is a digitális nyomdával kapcsolatban fontos tudni, hogy a digitális nyomda definíció nem egészen pontos.

Ezek ugyanis olyan színes nyomtatásra alkalmas eszközök, amelyek képesek hatékonyan és olcsón, kis példányszámban is a hagyományos ofszetnyomtatáshoz hasonló minőséget produkálni. A digitális nyomdagépekbe már nem kellenek nyomólemezek és filmek.

Mivel a nyomda rendszere hasonló a fénymásolók képalkotási rendszeréhez, ezért lehetséges akár egyenként is különböző oldalakat nyomtatni. Lefordítva gazdaságossá válik jó minőségben, de kis példányszámban is nyomtatni.

Vagyis nem szükséges több ezer darabot rendelni egy brossúrából vagy szórólapból, ha nekünk csak száz darabra van szükségünk. A digitális nyomda komoly előnye a perszonalizálhatóság, vagyis az egyedi nyomtatás. Ennek köszönhetően lehetőség van különböző hátterű nyomatok készítésére, ezzel pedig egyértelműen megnő az igény a digitális technológiára.