Kürtős páraelszívó, mert számít a teljesítmény!

Kürtős páraelszívó
Kürtős páraelszívó

A páraelszívóknak igen sok típusa van. Hogy kinek melyiket érdemes választani, az nagyon sok dologtól függhet. Többek között a konyha mérete, elrendezése, valamint a főzés gyakorisága is meghatározó lehet.

Egy nagyobb konyhában, amiben gyakran főznek, a kürtős páraelszívó jelent tökéletes megoldást. Ez a nagyteljesítményű készülék kiválóan megszabadít a párától és a szagoktól. Azonban fontos, hogy legyen a lakásban szellőzőrendszer is, mert ezt a készüléket ahhoz kell csatlakoztatni.

Ha nincs, az sem jelent megoldhatatlan problémát, azonban ebben az esetben szükséges használni a szénszűrőket. A kürtős páraelszívó azonban már nem való a kisebb konyhákba. Már csak azért sem, mert a készülék méretei ezt nem teszik lehetővé.

Itt már érdemesebb egy kisebb beépíthető vagy kihúzható páraelszívót alkalmazni. Ennek igen kicsi a helyigénye, ezáltal nem okoz problémát a kisebb alapterületű konyhákban sem. A rusztikus elrendezésű konyhákban azonban a kürtős páraelszívó lesz a megfelelő megoldás, hiszen stílusában is alkalmazkodik a helyiséghez.