Mauritius, utazás a kultúrák találkozásához

Mauritius, utazás a csodák szigetére
Mauritius, utazás a csodák szigetére

A nyaralást általában a május-szeptember közötti időszakra időzítik a legtöbben. Aki ilyenkor nem ér rá utazgatni, az a téli hónapokban is bepótolhatja. Mauritius utazás szempontjából igen közkedvelt célállomás.

Szívesen töltik itt mézesheteiket az ifjú házasok és a házassági évforduló emlékezetessé tételére is alkalmas ez a trópusi sziget. Az Indiai-óceán nyugati részén található üdülőparadicsom kedvelt célpontja a családi nyaralásoknak is, hiszen az egész család megtalálja az igényeinek megfelelő szórakozási lehetőséget.

A sportolási lehetőségek mellett, kirándulásra is rengeteg alkalom kínálkozik. A szigeten akad látnivaló bőven, akár a természeti értékekre vagyunk kíváncsiak, akár a kultúra iránt érdeklődünk. Mauritius lakosságát főleg indiai, afrikai és európai népesség alkotja, ezáltal egyszerre három különböző kultúra értékei figyelhetőek meg a szigeten.

Mauritius utazás tekintetében azért is remek választás, mert egész évben kiváló a hőmérséklet. Még a téli időszakban (május-október) sem megy a tengervíz hőmérséklete 28 Celsius fok alá, így fürdésre olyankor is alkalmas.