Mézes pálinka a hideg napokra
A téli hideg estéken egy kupica szíverősítő felmelegíti a szervezetünket. Sokan azonban nem szeretik az erős gyümölcspárlat ízét, de számukra is van megoldás. A mézes pálinka sokkal lágyabb ízekkel rendelkezik, így bárki számára fogyasztható válik.
Ma már a kereskedelemben is beszerezhető az ilyen italkülönlegesség, de akár otthon is elkészítheti bárki. Nem kell hozzá semmilyen recept vagy tudás, hiszen csak össze kell keverni a pálinkát és a mézet.
Ízlés szerint szokták hozzáadni mézet az italhoz, megszabott mennyiség nincs. Ha édesebben szeretjük, akkor nyilván nagyobb mennyiséget keverünk hozzá. Az így kapott mézes pálinka kiváló lehet akkor is, ha ledöntött a lábunkról a nátha, ami télen gyakran előfordul.
A méz és a pálinka is jótékonyan hat ilyen esetben a szervezetünkre, ezért érdemes elkortyolni egy kis pohárral belőle lefekvés előtt. A mézes pálinka tulajdonképpen bármilyen gyümölcspárlatból készülhet, de általában a gyengébb minőségű kisüstit használják erre a célra, ezzel is javítva annak színvonalát.