Milyen biztonságot jelent a szerver hosting?

Szerver hosting
Szerver hosting

Egy vállalat számára az egyik legfontosabb szempontnak mindig a biztonságnak kell lennie. Ha belső információk kerülnek illetéktelen kezekbe, az nem csak egyszerűen a hírnévben tehet kár, de komoly anyagi károkat is jelenthet, s akár végzetes lehet a cég számára. Egy saját rendszer biztonságát szavatolni költséges és komplikált feladat, ezt azonban akár le is teheti válláról a cég.

Ha saját magunk akarjuk biztonságosan tárolni a vállalati rendszert biztosító szervereket, mindenekelőtt a fizikai biztonságra kell gondolnunk. A szervereket egy olyan helységben kell elhelyeznünk, ahová csak az arra jogosultak mehetnek be, amelyet folyamatos megfigyelés alatt tartunk, és megfelelő biztonsági rendszerrel látunk el. Ez a legegyszerűbb esetben is mágneskártyás azonosítást jelenthet, de jobb választás – és persze egyben költségesebb megoldás is – egy komplex biometrikus rendszer telepítése.

A virtuális biztonság épp ilyen fontos. A rendszer köré tűzfalakat kell húznunk, amelyek a behatolókat kizárják, s olyan rendszergazdákat alkalmaznunk, akik figyelik a rendszert, és nem csak a hibákat javítják ki haladéktalanul, de behatolási kísérletek esetén is azonnal cselekednek.

 

Hogyan váltja ki mindezt a szerver hosting?

Ha viszont szervereinket egy szolgáltatónál helyezzük el, egy olyan modern és biztonságos adatközpontban, mint a DoclerNeté, nem kell aggódnunk a biztonság miatt – és persze nem is kell a biztonsági rendszerek kiépítésével, fenntartásával és üzemeltetésével keletkező temérdek költséget kifizetnünk. Bővebben: https://www.doclernet.hu/szerverhosztingelhelyezes/

A szerver hosting szolgáltatás során a vállalat saját szerverei tökéletesen biztonságos, felszerelt és megfigyelt modern adatközpontban kapnak helyet. Az üzembiztos infrastruktúra és a redundáns rendszerek biztosítják, hogy nem csak illetéktelenek nem férhetnek hozzá a hardvereszközökhöz, de a rendelkezésre állás is teljes lesz, a hálózat-mérnökök szakértői csapata pedig folyamatosan figyeli a hardver állapotát és az esetlege online behatolási kísérleteket is. Ha tehát szervereit egy ilyen biztonságos adatközpontban helyezi el, nem csak az olcsóbb, de a biztosabb megoldást is választja.