Milyen kutyafekhely méretek kaphatóak?

Jól kell kiválasztani a kutyafekhely méretet is

A kényelmet mindenki szereti, nemcsak az emberek, hanem az állatok is. Ha belopakodik a kutyád a házba, figyeld meg, hogy szinte automatikusan kiválasztja a legkényelmesebb helyet, vagyis az ágyat, esetleg a fotelt, ha nincs direkt a számára kialakítva egy kis kuckó. Kutyád kényelmének érdekében nem mindegy milyen méretű kutyafekhely méretet választasz, mint ahogyan az sem mindegy, hogy magadnak mekkora ágyat vásárolsz.

Biztosan neked is sokat nyom a latban, hogy az ágyadban alig férsz el, esetleg lelóg a lábad, vagy pedig kényelmesen kitárt karokkal, és szétterpesztett lábakkal tudsz aludni. Többek között ezen is múlik, hogy kipihenten ébredsz, vagy fájni fog minden porcikád, és nyűgős leszel egész nap. Az ebednek sem mindegy, hogy mekkora kutyafekhely méretet szánsz neki a pihenésre. Ma már számtalan lehetőség közül választhatsz, még ilyen tekintetben is, úgyhogy, ha a kutyád a legjobb barátod, vagy szinte már családtaggá vált, akkor bizonyára mindenképpen azt szeretnéd, hogy a tökéletes kutyafekhely méret mellett dönts. Nyilván, hogy ha kisebb a kutyusod, akkor nem kell valami nagy kutyapárnát vagy matracot rendelned, hiszen csak a helyet foglalná. Persze, ha előre gondolkozol, és tudod, hogy a következő kedvenced egy nagyobb méretű faj egyede lesz, akkor érdemes a kutyafekhely méretet is ahhoz igazítani. Azonban, ha ez nem áll fenn, akkor valami egészen kis cukisággal is meglepheted legjobb barátodat, ami egyben fekhely és ágy is lehet. Sokan rettenetesen szeretik a kutyusukat, azonban legalább ennyire gyűlölik, ha állandóan tele van kutyaszőrrel a kanapé, vagy az ágy.

Sőt, néha hiába is választják ki a megfelelő kutyafekhely méretet, mert a kedvenc nem méltóztatik azt használni. Annál sokkal jobban kedvelik azokat az ülőalkalmatosságokat, amiket a gazdi is használ. Ilyen és hasonló esetekben a kutyafekhely méretet a kanapéhoz, ágyhoz, vagy a fotelhez kell igazítanod, vagyis sokkal jobban jársz, ha kutyusodnak rendelsz egy plédet, amivel letakarod az említett ülőkéket. Így egy rázással, vagy mosással megszabadulhatsz a kutyaszőrtől, és megőrizheted kanapéd épségét.