Mit jelent ma az egyedi önéletrajz?

Egyedi önéletrajz

A XXI. század még alig kezdődött el, de már most számtalan újdonságot hozott sok területen. Ahogy fejlődik a technika, úgy minden területen lépést kell tartania. Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy postai levelezéssel tartsuk a kapcsolatot, a csekkek ideje is lassan lejár. Ugyanígy az egyedi önéletrajz is teljesen mást jelent ma, mint, mondjuk, tíz évvel ezelőtt. Ma már kezd teret hódítani a webes önéletrajz, ami CV-k jövőjét mutatja.

Nem is olyan régen, ha munkát keresett valaki, kinyomtatott papírokkal járta a várost, ma már az internetet böngésszük, és a szövegszerkesztőben elkészített CV-ket küldjük email-ben. Emellett azonban megjelent az igény a webes, egyedi önéletrajz iránt. Ezek sokkal részletesebb képet adnak a jelentkezőről, a tudásáról és egyéniségéről is.

Most még erre specializálódott szakemberek segítségét kell kérnünk egy ilyen egyedi önéletrajz elkészítéséhez, de a jelenlegi irány arra enged következtetni, hogy pár éven belül már ez a fajta CV lesz az elvárás, ha valaki munkára szeretne jelentkezni.