Mit kell tudni a Sóhajok hídjáról?

Sóhajok hídja
Sóhajok hídja

Semmiképpen ne induljon el előismeretek nélkül Velencébe, hiszen annyi érdekes látnivaló van, hogy tanácsos még időben tájékozódni azzal kapcsolatban, hogy mi micsoda, különben könnyen összekeverheti a műemlékeket.

A Sóhajok hídja is elegendő információt szolgál, amit érdemes megismerni, hiszen aki ellátogat Velencébe, az biztosan látni fogja ezt a híressé vált építményt. A híd (Ponte dei Sospiri) egyébként a tizenhatodik században épült, tehát a nézelődők több mint 500 éves építményt csodálhatnak meg a személyében.

A Sóhajok hídja a Dózse palotát köti össze a Piombi börtönnel, ezért az elítélteknek itt kellett végighaladniuk azelőtt, hogy megkezdték volna a börtönbüntetésüket. Innen származik a Sóhajok hídja név is, hiszen bizonyára nem lehetett könnyű a szíve annak, akinek be kellett vonulnia egy középkori börtönbe.

Az építmény egészen pontosan 8 méter hosszú, azonban jelenleg nem látogatható, csak kívülről nézhetik meg a turisták. Szerencsére a híd így is csodaszép látványt nyújt, ezért azt ajánljuk, hogy semmiképpen ne hagyja ki a meglátogatását, ha Velencében jár!