Mitől óv a kerítés?

Esztétikus, védelmező kerítés

Gyakran nem is gondolnánk, hogy bizonyos tárgyaknak, eszközöknek, építményeknek milyen fontos szerepe lehet az életünkben. Bár a kerítés sokak szemében csak egy mellékes része egy teleknek, azonban időnként elengedhetetlen a megléte. Gondoljon csak arra, hogy amennyiben alacsony a kerítés, hányan láthatják napi szinten mindazt, ami a lakásban van, és történik.

Főleg este lehet ezt nagyon jól kifürkészni, amikor fel van kapcsolva a villany és nincs sötétítő. Ilyenkor az utcáról bárki részese lehet a magánéletének. Nem beszélve arról, hogy ha a ház közel épült a utcához, akkor bizony még hallani is lehet mindazt, amiről bent beszélnek, vagy rosszabb esetben kiabálnak.

Nos, egy jó magas kerítés számos ilyen kellemetlenségtől óvhatja meg egy porta tulajdonosait, hiszen meggátolhatja a kíváncsiskodókat, a kukkolókat a tevékenységükben. Ráadásul egy magas kerítés a hanghullámokat is megtöri, így már kevésbe hallatszik ki a beszéd az utcára. Ugyanakkor az enyveskezű tolvajok sem tudnak mindent megfigyelni, és olyan információk birtokába jutni, amiknek köszönhetően sikeresen végrehajthatnának egy rablást.