A motoros ruházat alapvető kellék

Motoros ruházat

A kétkerekű járműn történő közlekedés mindig is nagyobb szabadságot és számos előnyt biztosított az utazni vágyóknak. A motorozás kedvelőinek és a kerékpározóknak is megvannak a saját biztonsági kellékeik, jelen esetben a motoros ruházat vagy a kerékpáros öltözet.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően, valamilyen védőöltözet viselése mindenképpen kötelező. A robogósoknak a bukósisak alapvető, minimális kellék. Viszont, ha komolyabb túramotorról van szó, a teljes motoros ruházat viselése javasolt. A nagy sebesség és komolyabb balesetveszély miatt, a testet minden irányból védeni kell. Ezért a minőségi, erős és strapabíró bőrruházat rendelkezésre áll a piacon.

A kabát gerincmerevítéssel védi a hátat. A térdvédőkkel ellátott nadrág pedig óv egy élesebb kanyarban vagy bukás esetén. A mérnökök igyekeznek minden baleseti veszélyre megoldást találni, hogy a motoros ruházat a lehető legnagyobb mértékben óvja a vezetőt. A motorosbutik.hu weboldalon óriási ruházati választékot talál, amiből kedvére válogathat bárki.