Munkahelyeket teremtenek a napelemek. Nem itthon, Indiában.

SzolarMagazin
SzolarMagazin

India igazán merész lépésre szánta el magát, hiszen a kormány nemrégiben bejelentette, hogy 2022-ig létrehoz egy 100 GW-os napelem hálózatot. A SzolarMagazin szerint erre azért van szükség, hogy India átállhasson a környezetszennyező iparágak használatáról a megújuló energiaforrásokra.

Ez nemcsak a fenntartható fejlődés miatt fontos, hanem az Indiában zajló népességrobbanás miatt is. A Távol-keleti ország népessége rohamosan növekszik, azonban mint ismeretes, Indiában igen sok helyen lehet mélyszegénységgel találkozni.

A SzolarMagazin honlapján leírtakban azonban az állam hatalmas lépést kíván tenni, a polgárainak felemelkedése érdekében. Egyrészt a napelemek segítségével sokkal olcsóbb lesz az országban az energia előállítása, másrészt körülbelül 25.000 új munkahely jön létre, a növekvő napelem gyártásának köszönhetően.

A SzolarMagazin információi szerint már több külföldi cég is érdeklődik arról, hogyan lenne lehetséges a gyártókapacitást Indiába helyezni, ahol várhatóan nem lesznek korlátozások a napelemek importjával kapcsolatban sem.