A munkásnadrág és a munkavédelmi előírások

Zsebes munkanadrág

Rengeteg munkahelyen egy sajátos dress code-ban adja meg a vezetőség, hogy az alkalmazott milyen öltözetet viselhet. Ez esetenként a védelem kedvéért szükséges, annak érdekében, hogy a balesetek minimális testi sérüléssel járjanak. Mindegyik öltözet lényeges része a munkásnadrág.

Mivel a munkások mindig szigorú munkavédelmi előírásokat kell betartsanak, ezért nem is véletlen, hogy a cégek ennek a ruhadarabnak nagy jelentőséget tulajdonítanak.

Az ideális típus megvásárlása előtt mindenképpen alaposan szét kell nézzen az ember a választékban és persze az erre vonatkozó szabályokat tekintve is. A munkásnadrág megvételénél a szakember dönthet, hogy derekas, kantáros, háromnegyedes vagy rövidnadrágot választ. Nyilván nem kell említeni, hogy a lehetőségeket gyakran korlátozza a munkavégzés típusa és a munkáltató előírása.

Legbiztonságosabb kivitel a derekas és a kantáros, amely az egész lábat védi. Nyáron pedig jobban lehet boldogulni például a háromnegyedes és a rövid munkásnadrág fajtákkal. Azonban ezek balesetveszélyes helyeken nem ajánlatosak.