Nagyon ízletes a krémlikőr

Krémlikőr

A likőrök nagyon kedveltek azok körében, akik nem szeretik a túlságosan erős, keserű szeszes italokat, és például egy nagyobb ebéd után vagy kikapcsolódás gyanánt egy édesebb italra vágynak. A krémlikőr képes tökéletesen megadni ezt, hiszen édeskés ízével kitűnik az erősebb szeszes italok közül. A likőr a francia liqueur szóból ered, és egy olyan nedűt takar, amelyiket nagy mennyiségű hozzáadott cukorral édesítenek.

Az ízesítésnél még főszerep juthat a különböző élelmiszereknek vagy aromáknak. Azért annyira népszerű a krémlikőr, mert az alkoholtartalma az esetek döntő többségében alacsonyabb a tiszta párlatokénál.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy legalább 15% kell legyen. A likőröket általában nem érlelik, de előállításukkor gyakran szükséges az úgynevezett pihentetés, hogy az ízanyagok a lehető legjobban összeérjenek. A krémlikőr és egyéb édeskés, nem erős szeszek megkülönböztetése nem egyszerű feladat, ugyanis a többé-kevésbé cukrozatlan párlatoknak is léteznek ízesített változatai. Itt leginkább a vodkákra, rumokra kell gondolni.