Párásító a kisgyerekes háztartásokban

Párásító a kisgyerekek szobájába
Párásító a kisgyerekek szobájába

Tudta, hogy a gyerekeknek nagyobb páratartalmú levegőre van szükségük, mint a felnőtteknek? Az utóbbiaknál 50% az ideális érték, azonban ez valamivel magasabb a kicsik esetében. A párásító abból a célból készült, hogy segítségével a gyerekek is komfortosabban érezzék magukat.

Sajnos a szülők sokszor azzal kénytelenek szembesülni, hogy a csemetéik szárazan köhögnek a nedvesség hiányában. Azonban a gond könnyen megoldható egy remek párásító használatával, ezért érdemes időt szánni a beszerzésre!

Mivel a működés halk, ezért a kicsik zavartalanul játszhatnak és alhatnak. Mindazonáltal vásárolni kell egy páratartalom-mérőt is, hogy a segítségével kiderülhessen, meddig kell működtetni a párásítót. Nem szabad túl nedvessé tenni a levegőt, mert ez árthat a falaknak, és még akár a penészgombák is megjelenhetnek.

Mivel ez nagyon zavaró lehet egy gyerekszobában, ezért a szülőknek körültekintően kell használniuk a párásítót. Arra is ügyelniük kell, hogy a csemeték ne férjenek hozzá, nehogy elrontsák a gombok véletlenszerű nyomogatásával.