Penésztelenítés az egész házban

Penészmentesítés a lakásban
Penészmentesítés a lakásban

Az átlagosnál nedvesebb, párásabb lakásokban előfordulhat, hogy megtelepszik a penész, ami később továbbterjedhet és komoly problémákat okozhat. Ezt el lehet kerülni, a lényeg, hogy minden évben legalább egyszer kell legyen egy alapos penészmentesítés folyamat. A penészmentesítés több módszerrel is elérhető, azonban általában vegyszerekkel lehet elérni a legjobb hatást.

Ahhoz, hogy a penész ne üsse fel a fejét a helyiségben, ajánlott néhány óvintézkedést tenni, mint például rendszeres szellőztetés, fürdőszoba és egyéb nedvesebb helyiségek rendszeres takarítása és fertőtlenítése, vagy valamilyen párátlanító berendezés használata.

Olyan helyeken, mint a fürdőszoba, ahol az átlagosnál nagyobb a nedvességtartalom, nincs értelme párátlanítót használni, ezt a berendezést inkább a szobákban kell elhelyezni. Ha a penész mégis megjelenik, akkor csak a penészmentesítés segíthet. Már az első jeleknél érdemes lépni, mert ilyenkor könnyebben meg lehet tőle szabadulni, később viszont már nagyobb erőfeszítéseket kell tenni és komolyabb vegyszerekhez kell nyúlni.