Repedés esetén jó a fólia

Megoldás lehet a fólia védelem
Megoldás lehet a fólia védelem

Egy felpattanó kavics adott sebesség mellett képes olyan problémákat okozni, amikre nem is feltétlenül gondolnánk. Létezik azonban akár fólia védelem mindez ellen. Tudjuk jól, hogy az autóból való kilátást a nagy üvegfelület képes biztosítani. Ennek a gyártása során nagyon sok mindent figyelembe vesznek, de sajnos még ez sem mindig elégséges.

Látva ezt a problémát, a szakemberek úgy döntöttek, hogy kifejlesztenek olyan utólag egyszerűen felvihető anyagokat, amelyek képesek lehetnek megvédeni az utastérben ülőket. Egy nagyobb autó elhaladása mellett nem kizárt, hogy felpattan egy kődarab, ami akár repedést vagy törést okozhat. A fólia azonban képes rá, hogy ez ellen olyan szintű védelmet nyújtson, ami meggátolja a felületnek a szétesését.

Ennek a lényege, hogy egy hirtelen hatás esetén nem hullik apró darabokra az üveg, ezzel a sérülés veszélyét kockáztatva, hanem egyben marad, akár lehetőséget biztosítva arra, hogy elguruljunk a legközelebbi szervizig, ahol aztán kicserélik. A fólia védelem egy olyan eljárás, ami teljesen megéri a befektetést, és nem vesz sok időt igénybe.