Robotkéz különféle szerkezetekhez

Pontos robotkéz
Pontos robotkéz

Az emberek szabadidejükben szeretnek barkácsolni, fából és különféle anyagokból, de olyanok is vannak, akik elektromos dolgokat szeretnek szétszerelni és összerakni. A robotkéz minden szerkezetnél elengedhetetlen tartozék, hiszen ezáltal sokkal ügyesebb és érdekesebb lesz az épített mechanizmus.

Természetesen ezeket a karokat nem úgy kell elképzelni, mint egy emberi kezet, hiszen fémből és műanyagból tevődnek össze, továbbá a rugalmasságuk sem annyira színvonalas. De azt mindenképp tudnunk kell, hogy funkcióját tökéletesen betölti, hiszen a kisebb tárgyak, mint például egy ceruza megfogására és felemelésére igenis alkalmasak.

A shop.hobbyrobot.hu webáruházban kéttípusú kezet találhatunk, amelyeket a Lynoxmotion gyártott, ezek az alkatrészek képesek kinyílni és összecsukódni, továbbá a csuklórésznél elfordulni. Ha egy szép és mutatós robotot szeretnénk megalkotni, akkor a robotkéz is szükséges, de ebből nemcsak egy ajánlott, hanem kettő is, mivel így a szerkezet sokkal jobban hasonlít az alkotójára, az emberre.