Sarokvédő a gyermek biztonságáért

Mire jó a sarokvédő?
Mire jó a sarokvédő?

A gyermeket fenyegető balesetek elkerülése érdekében, feltétlenül szükség van a szülőknek az előre látás képességére. A lakást, ha fel szeretnék szerelni bababiztonsági eszközökkel, akkor úgy kell szemlélniük, mint egy független biztonsági szakember.

Érdemes objektíven megvizsgálni minden kiszögellést, amire sarokvédő szükséges. Az optimizmus ilyenkor nem opció. A lakás minden felületét meg kell vizsgálni és veszélyforrásokat keresni. Csak így lehet elkerülni a bajt.

A sarokvédő felszerelésével az éles sarok lekerekíthető és puhább lesz a felületük, így ha a gyermek véletlenül nekiütköznek, nem történik akkora baj, mintha nem lenne rajta. A sarokvédő mellé él-védőt is javasolt felszerelni a fokozott biztonság érdekében olyan bútorokra vagy kiemelkedő szélekre, amire ráeshet a gyermek.

A sarokvédő felszereléséhez nem kell nagy tudomány, mivel a legtöbbjét csak egyszerűen fel kell illeszteni a bútorsarkokra. Leggyakrabban jól fixáló ragasztóréteg által tapadnak a felülethez, így a bútor nem sérül meg a felillesztés által.