Sebekre kiváló az orbáncfű olaj

Orbáncfű
Orbáncfű

Az orbáncfű, mint gyógynövény, közismert kedélyjavító hatásáról. Azonban a virágokból és levelekből készült olaja kiváló sebgyógyító és bőrregeneráló szer. Az orbáncfű olaj a növény virágából és olívaolajból készül. Házilag is elkészíthető, ha tiszta területről tudunk nyáron orbáncfű virágot szedni.

A tiszta terület azt jelenti, hogy olyan hely, ahol nem járnak autók, illetve műtrágya és permetszer sem éri. A legalkalmasabb az erdőből gyűjteni a nyár elején.

Az orbáncfű olaj készítéséhez érdemes valamilyen jobb minőségű olívaolajt használni, hiszen az így elkészített olajt lehet, hogy évekig használjuk majd. A friss virágokra kell önteni az olajt, és 2 -3 hétig állni hagyni, majd leszűrni. Sebekre, aranyérre is kiváló az orbáncfű olaj.

Emellett égési sebekre is használhatjuk. Aki nem szeretné, vagy nem tudja házilag elkészíteni, számára természetesen létezik a kereskedelmi változat is, természetesen jó minőségben. Érdemes mindig tartani otthon, hiszen így bármikor használhatjuk, amikor valakinek szüksége van rá.